Scientific Linux Forum.org



  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> How to install konsole?
yellowhat
 Posted: Mar 26 2012, 07:29 AM
Quote Post


SLF Member
***

Group: Members
Posts: 76
Member No.: 707
Joined: 18-August 11









My box is SL 6.2 x86 and I got konsole problem.

QUOTE
Could not launch the terminal client:

KDEInit could not launch 'konsole'.:
Could not find 'konsole' executable.


QUOTE
[root@maestro Documents]# yum install konsole
Loaded plugins: fastestmirror, refresh-packagekit, security
Loading mirror speeds from cached hostfile
* elrepo: ftp.osuosl.org
* epel: ftp.jaist.ac.jp
* rpmforge: fr2.rpmfind.net
* sl: ftp.scientificlinux.org
* sl-security: ftp.scientificlinux.org
Setting up Install Process
No package konsole available.
Error: Nothing to do


Please let me know how to install konsole.

Thanks in advance.
PM
^
helikaon
 Posted: Mar 26 2012, 10:40 AM
Quote Post


SLF Moderator
******

Group: Moderators
Posts: 586
Member No.: 4
Joined: 8-April 11









hi there,

CODE

[root@orionis ~]# yum whatprovides /usr/bin/konsole
Loaded plugins: refresh-packagekit
6:kdebase-4.3.4-4.el6.x86_64 : KDE Core Files
Repo        : sl
Matched from:
Filename    : /usr/bin/konsole



6:kdebase-4.3.4-4.el6.x86_64 : KDE Core Files
Repo        : installed
Matched from:
Other       : Provides-match: /usr/bin/konsole


so in your case:
CODE

yum install 6:kdebase-4.3.4-4.el6.x86_64


(if you have 64bit OS ofc..)

cheers,



--------------------
PMEmail Poster
^
yellowhat
 Posted: Mar 26 2012, 02:16 PM
Quote Post


SLF Member
***

Group: Members
Posts: 76
Member No.: 707
Joined: 18-August 11









helikaon/ Thanks for your kindness.

I've re-installed SL 6.2 x86 for network problem, but turns out it's virtualbox's upgrade problem.

PM
^
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll